DCM növénykondicionálók

A természetes növénytáp

30 év tapasztalata, folyamatos kutatás és technológiai fejlesztés egyesül a DCM szerves és ásványi-szerves növénytápokban.
A növények életét, fejlődését más oldalról közelíti meg. A kevesebb is lehet több, ez a tápanyagokra is igaz. 
A táplálékot a növények a talajból veszik fel, de a NPK jelenléte önmagában még nem eredményezi a tápanyag felvételét. Mind a tápanyagnak, mind a növény gyökérzetének alkalmasnak kell lennie a táplálék és a mikroelemek felvételére. Ezt a feladatot a talajban élő mikroorganizmusok végzik el: egyrészt a talajban lévő szerves és ásványi anyagokat bontják le és alakítják át a növény által felvehetővé, másrészt a hajszálgyökerek körül lehetővé teszik a gázok és nedvesség szabad áramlását, és az oldott tápanyagok felvételét. Az egészséges gyökérzet a laza, “élő” talajból a tápanyag többszörösét képes felvenni, mint egy tömör, gázok és nedvesség által áthatolhatatlan, “halott” talajból.

Ezt ismerte fel a DCM. Termékeivel elsősorban a talajéletet javítja, mely hozza magával a növény jobb tápanyag hasznosítását, erőteljesebb fejlődését.
A DCM növényi tápok minden egyes alkotóeleme hozzájárul a maga tulajdonságával és módján a talaj és a növény egészségének védelméhez. Az elsődleges és másodlagos tápanyagokon kívül a DCM növénytápok biztosítják a szükséges nyomelemeket, mikroorganizmusokat és biostimuláló szereket (pl. humin anyagok, aminósavak, enzimek stb.) az optimális hatás céljából.

DCM növénykondicionálók:
Növénytáp fenyőkhöz és örökzöld növényekhez
Növénytáp rózsákhoz és virágzó növényekhez
Növénytáp muskátlihoz és balkonnövényekhez
Növénytáp eper és egyéb gyümölcsökhöz
Növénytáp zöldség és fűszernövényekhez
Növénytáp azaléához, rhododentronhoz és hortenziához