DCM szerves gyeptrágyák

A természetes gyeptrágyákDCM szerves gyeptrágyaDCM - szerves gyeptrágyák Belgiumból

DCM Minigran® technológia.
A DCM szerves gyeptrágyák elsősorban a talajéletet javítják, amely hozza magával a fű jobb tápanyag hasznosítását, erőteljesebb fejlődését. Minden egyes alkotóelemük hozzájárul a maga tulajdonságával a talaj és a fű egészségének védelméhez. Az elsődleges és másodlagos tápanyagokon kívül a DCM gyeptrágyák biztosítják a szükséges nyomelemeket, mikroorganizmusokat és biostimuláló szereket (pl. humin anyagok, aminósavak, enzimek stb.) az optimális hatás céljából. Szerves anyag tartalmuk 25-40%.
A tápanyagokat a fű a talajból veszi fel, de a NPK jelenléte önmagában még nem eredményezi a tápanyag felvételét. Mind a tápanyagnak, mind a fű gyökérzetének alkalmasnak kell lennie a tápanyag és a mikroelemek felvételére. Ezt a feladatot a talajban élő mikroorganizmusok végzik el: egyrészt a talajban lévő szerves és ásványi anyagokat bontják le és alakítják át a fű által felvehetővé, másrészt a hajszálgyökerek körül lehetővé teszik a gázok és nedvesség szabad áramlását, és az oldott tápanyagok felvételét. Az egészséges gyökérzet a laza, “élő” talajból a tápanyag többszörösét képes felvenni, mint egy tömör, gázok és nedvesség által áthatolhatatlan, “halott” talajból.
Ezt ismerte fel a DCM. Termékeivel elsősorban a talajéletet javítja, mely hozza magával a fű jobb tápanyag hasznosítását, erőteljesebb fejlődését.

DCM szerves gyeptrágyák: