Foltos fű javítása

Mit tegyünk ha füvünkben nem kívánatos gyomok nagyon elszaporodtak, kiégett folt keletkezett a nyári hőségen vagy csak egyszerűen kiritkult a gyeptakaró bizonyos helyeken és a felülvetés már nem segít?

Ne sajnáljuk a füvet, szedjük ki a megmaradt fű maradványokat vagy a gyomos részt teljesen akkora területen ahol a fű már megfelelő állapotú (1. és 2. kép). Ez lehet kicsi, akár tenyérnyi hely, de lehet 1 m2 is. A kitisztított terület mélysége ne legyen nagyobb mint a jó fű gyökérzetének az alja (3. képen csíkkal jelölve). Töltsük fel a mélyedést jó minőségű, laza szerkezetű földdel a fűszálak aljáig és simítsuk el teljesen egyenesre (4. kép.)
Szórjuk ki egyenletesen a fűmagot (5. kép). Fedjük be magokat egy nagyon vékony réteg földdel és simítsuk el teljesen egyenesre. (5. és 6. kép). Érdemes kicsit meglapogatni a felületet, azért hogy ne legyen túl laza a felület, mert a víz könnyen elmosná a magokat.
(7. kép). Ha szakszerűen dolgoztunk és nem hagyjuk kiszáradni a felületet, akkor 5-6 nap múlva már látszik a munkánk eredménye. (8. kép). Az első fűnyírás után (3-4 hét) a folt eltűnik és egységes szép gyepfelületünk lesz. Kicsit aprólékos és babrás munka, de a végeredmény szuper lesz. Jó munkát kívánunk!