Nyári gyepfenntartás

A nyári gyepfenntartás legfontosabb szabályai

A nyári hőség, szárazság és égető napsugárzás nagyon jelentős stresszt okoz a fű számára. A következő szabályokat betartva megelőzhetjük a gyep legyengülését, foltos kipusztulását és megbetegedését!

1. Talajkondicionálás a gombás betegségek ellen: Használjunk szerves talajjavító anyagot, amely növényi - állati eredetű alapanyagok koncentrátuma és a talajélet / talajszerkezet javítását szolgálja. Kiválóan alkalmas a nyári „sárga” gombás foltok kialakulásának megelőzésében. Javsolt nyári talajjavító: DCM ANTAGON

2. A fű nyírása: Nyáron ne vágjuk a fűszálakat 6-7 cm-nél alacsonyabbra, így megelőzhetjük a fű kiégését, valamint a talajnnedvesség párolgását is csökkenthetjük.

3. Öntözés: 30°C feletti napi maximum hőmérséklet esetén naponta 1m2-re 5-7 l víz szükséges a fű megfelelő vízellátásához. Az öntözést mindig kora hajnalban végezzük, soha ne este vagy napközben!

4. Tápenyagpótlás: Gondoskodjunk megfelelő káliumban gazdag tápanyagellátásról, amellyel növeljük a fű ellenálló képességét, és megelőzhetjük agombás megbetegedéseket és a fű legyengülését. Javasolt nyári szerves és gyepműtrágyák: NYÁRI FELKÉSZÍTŐ GYEPTRÁGYÁK