Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Talajjavítás

Szépzöldfű webáruház
2021. 01. 24. 11:12:26

Gyepfelületek talajjavítása

 

A kert tulajdonosok álma, hogy a kertjükben a pázsit mindig gyönyörű zöld, sűrű és egészséges legyen. Ezt bizony nem egyszerű éveken keresztül fenntartani csupán öntözéssel és gyeptrágyák használatával.

 

De vajon mit kellene tennünk ahhoz, hogy ez az álom valóság is legyen?

 

A válasz a fű alatt van elrejtve, ami nem más, mint maga a talaj és az abban lévő talajélet.

A talaj és a talajélet állapota, kondíciója a kiinduló pontja annak, hogy a növények így a fű is milyen egészséges vagy sem, hogyan és mennyi tápanyagot és vizet tud felvenni a talajból.

Könnyen belátható, hogy a természetes ásványi anyagokban, humuszban és mikroorganizmusokban hiányos, esetleg tömörödött, vegyi anyagokkal szennyezett vagy erős igénybevételű talajban a fű nem fog tudni megfelelően fejlődni, tápanyagot és vizet felvenni.

A kert tulajdonos ilyenkor nem érti, hogy miért nem szép üde zöld a fű a kertjében, estleg sárga foltos vagy kopott az állománya, pedig ő öntözte és gyeptrágyázta egész évben.

A megoldást tehát az, hogy egész évben folyamatosan gondozni és ápolni kell a talajt a kertben, ezáltal a növények és a fű is élettel fog megtelni, egészségesen fognak fejlődni és sokkal ellenállóbbak lesznek a gombás és más betegségekkel szemben.

 

A BIO minősítésű DCM (De Ceuster Meststoffen NV Belgium) talajjavítók ezt a megoldást nyújtják számunkra, egyszerű használattal és környezetbarát módon.

 

A DCM VIVISOL 100 % növényi alapú talajjavító mikrogranulátum, amely segíti a laza, levegős, jó vízmegtartó, humuszban gazdag talaj kialakulását, mely jobban megtartja a tápanyagokat is. Ideális egyensúlyt hoz létre a levegő és a talajnedvesség között, lehetővé teszi a növények erőteljes gyökérzetének kialakulását. Használatával gazdag talajélet alakul ki, mely nélkülözhetetlen az erős, egészséges növény fejlődéséhez. BIO gazdálkodáshoz is használható. Csak ki kell szórni a talaj felületére és a talajjavító folyamat magától megindul. A nagy mennyiségű szerves anyag hatására dús humusz képződik, amely javítja a talaj biológiai termékenységét.

A DCM ANTAGON speciális összetételű talajjavító anyag, amely növényi és állati eredetű szerves alapanyagok koncentrátuma, Trichoderma gomba baktériumokkal dúsítva.

A Trichoderma hasznos gombák kiszorítják életterükből, megbetegítik esetleg el is pusztítják a kórokozó gombát. Emellett a hasznos gombák közvetlenül a növényekkel is kölcsönhatásba lépnek és pozitív hatást fejtenek ki rá.

A DCM ANTAGON hosszú hatástartamú, a talajélet és talajszerkezet javítását szolgálja. Beteg területek felszíni kezeléséhez is ajánlott, kiválóan alkalmas az „sárga” gombás foltok kezelésében.

Emellett javítja a talaj tápanyag megtartási képességét, minimális lesz a tápanyag veszteség. A levegő / víz aránya tökéletes egyensúlyban lesz, ami a gyors és erős gyökérképződést segíti. Jobb lesz a tápanyagok hasznosítása, így a növények is jobban fejlődnek, erősebbek és egészségesebbek lesznek.
Nem szükséges többé a fű gomba elleni permetezése, a DCM ANTAGON használatával könnyedén legyőzhető lesz a talajból fertőzés kiváltó gombabetegség. használható gyepek tápanyag feltöltésén kívül díszkertekben és konyhakertekben is. 

Mindkét talajjavító termék a DCM speciális Minigran®  technológiával készül.  A gyártási technológia biztosítja, hogy a termékek minden egyes szemcséje mérettől függetlenül tartalmazza az eredeti összetétel valamennyi alkotóelemét. Így a talajba vagy az ültető közegbe került minden egyes Minigran® szemcse ugyanazt a tápanyagot tartalmazza és az apró méretnek köszönhetően tökéletes eloszlást biztosít.

A Minigran® mini granulátumok mérete 800-2500 mikron, ennek legalább 80 %-a 1000 és 2000 mikron méretű. A granulátum könnyen kezelhető, nem porzik, egyenletes az eloszlása, bármelyik fűmag és gyeptrágya szóróval kijuttatható.

DCM MINIGRAN youtube video

Tartalomhoz tartozó címkék: Gyepfenntartás
Az oldal tetejére